Assortiment

Rundvlees

Ons rundvlees is afkomstig van vaste boerenbedrijven. Wij kunnen dan ook het rundvlees afstemmen op de wensen van onze klanten. Naar de wens van de klant hebben wij de beschikking over verschillende rassen rundvlees:

 

- Belgische blauw rundvlees

Het Belgische blauwe runderras wordt voornamelijk gehouden voor het vlees. Het is een indrukwekkend rund om te zien, vanwege zijn omvang en ronde vormen. Het rund ontwikkeld een hoge spiermassa, wat zich uit in dikke billen, en sterke beenderen en een lange rug. Dit resulteert ook in een hogere percentage vlees ten op zichten van andere rassen.

- Limousine (Limousine-regionaal) rundvlees

Limousine runder zijn grote runderen, roodachtig van kleur en heeft lange hoorns. Het vlees is goed dooraderd, wat zorgt voor een fijnere structuur. Het limousine vlees is perfect om te laten rijpen, wat zorgt voor een intensere smaak.

- Blonde Aquitaine rundvlees

Het vlees van deze blonde koe is fijn van structuur en heel erg mals. Het zijn zware runderen met een goede verhouding tussen vlees, vet en beenderen.

 

Varkensvlees

Door de jarenlange innovatie kunnen wij onze klanten verschillende soorten en rassen varkensvlees leveren.

Op dit moment hebben wij drie soorten varkensvlees in ons assortiment:

 

- Het reguliere (traditionele) varkensvlees

- Het Krull varkensvlees

- Het varkensvlees met een "Beter leven keurmerk"

 

Krull

De varkens van Krull leven in een wroetstal, waar ze fijn kunnen wroeten in een ruime stal, zoals varkens graag doen. Krull varkens zijn actief en gezond, en met een hoge weerstand behoort medicijngebruik nagenoeg tot het verleden, een enkele individuele behandeling uitgezonderd. Hierdoor kunnen wij antibioticavrij vlees garanderen. De varkenshouder streeft ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van granen geteeld in de regio. Zo krijg je vlees met respect voor mens, dier en milieu, tegen een eerlijke prijs.

 

In 2002 hebben wij, samen met Raymond Cobben, het Krull concept opgericht om een breder publiek te informeren over het houden van varkens op een diervriendelijke en duurzame manier. Het concept was in 2006 de eerste dat met haar tussensegment varkensvlees een Beter Leven Ster ontving van de dierenbescherming